Subscribe via RSS

4 summits – Dag 2 Mönch

15 Jul 2013

written by Sajjad Saffari

Andra dagen på schemat var att klättra munken. Eller Mönch som det heter på tyska. Det är rätt komiskt att en österrikare var den första att klättra en av Schweiz populäraste berg år 1857. Idag hade vi sovmorgon! Vi var några få bergsklättrare kvar i hyttan efter helgen som satt och käka frukost klockan 06.00 i morse. Mönch är det tekniskt och fysiskt sett det enklaste berget vi klättrar i 4 summits. Vi hade beräknat att det skulle totalt sett ta 6 timmar upp och ner. Vi kontrollerade packningen, tog på oss stegjärnen, knöt in oss i replag och började vandra ifrån hyttan klockan 07.25. Det var ljust med helt klarblå himmel ute till skillnad från gårdagens anmarsch till Jungfrau. Halvvägs uppe började solen värma oss och snön. Vi skyndade på för att hinna ta några grymma toppbilder och snabbt börja nedstigningen. Bilder och videoshots kommer upp senare. Klockan 11.30 var vi nere vid bergsfoten nöjda och förvånansvärt pigga. Vi gick tillbaka till Mönchhyttan, lämnade packningen och vandrade ner till Jungfraujoch tågstation. Vägen ner till stationen är relativt säker och pistas varje kväll för alla turister som tar tåget upp till "The top of Europe". I skrivande stund har vi precis laddat med en tallrik dyr pommes till lunch (ca 64 kr) i en av restaurangerna vid stationen. Vi har även hunnit gå runt bland de turistattraktioner som finns i området. Detta kallas Life Style Alpinism! Klättra på morgonen och njuta på eftermiddagen! 🙂 Måste säga att vi har haft vädret på vår sida dessa dagar! Bättre väderförhållanden kan det inte bli för klättring i dessa områden. På torsdag börjar det snöa ordentligt och då är vi redan klara! De nästkommande dagarna kommer vi bo i Konkordiahytte som ligger längre ner på Alechtglaciären. I morgon ska vi klättra Gross Fiescherhorn och på onsdag Gross Grunhorn. Vi kommer därför inte kunna uppdatera hemsidan förens torsdag då vi ska ta tåget ner till Interlaken. Ni får hålla tummarna för oss !

Laddar med rejäl frukost!20130715-160134.jpg
Packning checkad
20130715-160419.jpg

På väg upp till toppen20130715-160430.jpg

Utsikt mot Fiescherhorn, morgondagens utmaning 20130715-160439.jpg

Lämna en kommentar