Subscribe via RSS

Chamonix dag 7 – Mixad klattring pa Arete des Cosmique

11 Jul 2013

written by Sajjad Saffari

Efter gardagens tuffa klattring pa 1200 hm upp till Aiguille de Argentiere var det planerat att kora pa lite lugnare den sista kursdagen med Andreas. Man kan saga att dagen var minst lika haftig som igar! Arete des Cosmique ar en mixad kamklattring med ca 150 m hojdstigning. Man far ta liften upp till Aiguille du Midi, ga pa en extremt exponerad kam i ca 100 m, ga over Col du Midi och sedan frame vid foten av Arete des Cosmique. Racka pa med utrustning och justera replangden, sen var det bara att kora. Vi korde i tva replag som forra gangen. Turen vad fantastisk! Graderad till AD (franskans assez difficile) som ar ganska svart. Valdigt mixad klattring - klattring pa is, sno klippa, repellering och korta kamvandringar. Tusen tack Andreas Bengtsson fran Mountain Guide Travel som lett aktiviteterna dessa fyra dagar i franska alperna! Photo 2013-07-11 15 09 20  

Lämna en kommentar