Subscribe via RSS

Partners

logo

HESTRA är ett av de ledande internationella handskmärkena inom skidåkning, friluftsliv och fritid. Design och produktutveckling görs i samarbete med några av världens bästa skidåkare och professionella äventyrare.   mtgjpg Mountain Guide Travel arrangerar resor, kurser och guidade turer i bergsmiljöer över hela världen. Tillsammans med bergsguiden Andreas Bengtsson gick vi en förberedande alpinkurs i Chamonix.     header_logo

Fysiologkliniken, Karolinska Institutet/Huddinge Sjukhus

I samarbete med fysiologkliniken kommer vi att göra tre VO2max test. Det första genomfördes den 7 november för att se hur vår kondition var innan detta projekt. Det andra kommer att göras i slutet av maj/början av juni, precis innan vårt äventyr ska genomföras. Det tredje kommer att äga rum precis efter att vi kommit hem från äventyret. På så sätt hoppas vi få en klar bild av hur träningen och äventyret har påverkat vår prestationsförmåga och våra kroppar.
"Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vårt uppdrag är att genom forskning och utbildning bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar."   PEAKAA-Logo Peak Adventure Academy är Europas enda utbildning av detta slag. De som klarar examen kan titulera sig Äventyrare. De som antas tränas fysiskt och utbildas i ämnen som självmotivation projektledning, teknisk know-how, teambuilding och planering under ledning av framträdande äventyrare, föreläsare och inspiratörer. Efter examen och certifiering ska var och en vara preparerad för att förverkliga sitt i eget Drömäventyr.